11. maj, 2017

Äntligen!!

Så är de äntligen här, Nova o Ilons små valpar! Efter 16 timmars flåsande o bäddande satte krystvärkarna in. Nova valde poolen o klev in i den och började valpa 🤩 Mellan kl 16-22 den 9 Maj föddes 11 små Mörkveden valpar!!!... 11 st, Oj Oj
Först kom en liten tik och sedan ploppade hanarna ut en efter en och så på slutet, två tikar till.... Där fick jag så jag teg 🤪Vi har skojat om 14 men har nog tänkt 6-7 stycken. Det blev till slut 8 hanar o 3 tikar!!!

Kunde gärna varit tvärt om så alla som ville ha tik kunde fått men naturen bestämmer och det är bara att gilla läget. Så tacksam att allt gått bra och att alla mår bra.

Mathilde kom lagom till första valpen och sen var det bara att ta emot. Jag såg o lärde 🙂Det gick enligt "boken" o allt gick lugnt o fint till. Fram mot midnatt var vi rätt trötta o Mathilde somnade i valplådan, så den kom till användning ändå, och yrade något om brödbitar o kex....🤪 och jag satt på en pall o sov.... Det tar på krafterna att få valpar 🙃Piggast var nog Nova ❤

Nova fattade direkt och är en fantastisk mamma. Hon är så mån om sina valpar och har iiinte tid att gå ut o kissa...... Hon ligger i sin bädd o pysslar med de små krabaterna som kravlar ikring som små illrar 😀pigga o nöjda.

Nu ska vi bara ta det lugnt o hoppas maten kommer igång på allvar, det är ju en några stycken som ska äta 😋

Så allt har gått superbra och här finns det HANAR TILL SALU!! 🤪

Fortsättning följer....