Fyra veckor gamla!

När valparna var knappt två veckor fick Chinook mjölkstockning som utvecklades till en juverinfektion. Hon fick hög feber och blev rejält dålig och naturligtvis var det söndag-kväll. Som tur var fick jag tag på jourhavande distriktsveterinär i Väderstad och han tog emot oss och satte in anti-biotika. Juvret var fortfarande hårt och inflammerat och på tisdagskvällen sprack bölden och Chinook fick ett öppet sår. Det har varit lite meckigt, men nu har det vänt! Chinook är pigg och kry igen! 

Valparna växer så det knakar och nu är de som riktiga små hundar. De äter fyra gånger om dagen, bajsar säkert dubbelt så ofta och kissar som små fontäner. Så som väderprognosen ser ut framöver lär det ju dröja innan de kan börja gå ut också! Nåja, det funkar ändå över förväntan! De är lugna och snälla, sover 5-6 timmar i sträck på natten och blir sötare och sötare för varje dag! De har fått flytta ner i matrummet och har också börjat ta emot besök.

Nu har jag bestämt namn för kullen och de kommer att döpas efter olika floder. Hanarna får namnen Mörkvedens Hudson, Mörkvedens Faxe och Mörkvedens Tigris, medan tikarna får heta Mörkvedens Ganges, Avon, Mosel, Elbe och Wisla.

I valplådan har de dock helt andra "arbetsnamn" som Jim och Helle har varit med att ta fram. Namnen är knutna till deras färger på halsbanden:

Röd - Hallon
Gul - Gullan
Lila - Lillan
Rosa - Rosie/Rosa 
Brun - Morran 
Blå - Bobo
Orange- Olof
Grön - Grönis

Alla hanarna är tingade, men det finns två tikar kvar. För mer information kan ni kontakta mig via mail, mathilde.fokine@outlook.com eller på telefon 0702-26 89 70.